Jdi na obsah Jdi na menu
 


Setkání členů fotografické sekce VSMO z.s s panem Bohumilem Švédou

15. 3. 2024

Setkání členů fotografické sekce Vlastivědné společnosti muzejní v Olomouci z.s s Bohumilem Švédou

V úterý 12. března 2024 se konalo setkání členů fotografické sekce Vlastivědné společnosti muzejní v Olomouci z.s (VSMO) s panem Bohumilem Švédou, autorem právě probíhající výstavy fotografií ve Vlastivědném muzeu v Olomouci. Setkání, které se konalo v zasedací místnosti společnosti, bylo jedinečnou příležitostí pro milovníky fotografické umělecké tvorby ponořit se do technik a témat, které utvářely fotografickou kariéru pana Švédy trvající téměř šest desetiletí.

Během besedy vedli členové fotografické sekce VSMO z.s. s panem B. Švédou poučný dialog a získávali informace o jeho dokumentární a krajinářské fotografii. S bohatými zkušenostmi a smyslem pro detail se pan B. Švéda podělil o pohledy do tvůrčího procesu za jeho vystavenými díly, které byly v minulosti mnohokrát oceněny na fotografických soutěžích a výstavách.

Vrcholem setkání pak byla prohlídka výstavy pana B. Švédy, kde si návštěvníci mohli prohlédnout jeho mistrovská díla z první ruky. V prostředí výstavní síně Vlastivědného muzea v Olomouci sám umělec poskytl zajímavý komentář k jednotlivým fotografiím, a vzpomněl na inspirace a příběhy za vybranými fotografiemi. Jeho bystré postřehy a osobní zkušenosti dodaly zážitku z komentované prohlídky výstavy jistou hloubku a umožnily návštěvníkům získat větší pochopení pro nuance obsažené v každé fotografii. Výstava je svědectvím o trvalém odkazu pana Švédy a jeho vlivu na svět dokumentární a krajinářské fotografie. Autor vystavil  celkem  57 fotografií.

Fotografická sekce při VSMO z.s. je živá komunita fotografických nadšenců se sídlem v Olomouci, která se věnuje podpoře kreativity, sdílení znalostí a oslavě umění fotografie. Prostřednictvím pravidelných setkání a výstav poskytuje společnost platformu pro členy, aby zdokonalili své dovednosti, zapojili se do skupiny stejně smýšlejících jedinců a prozkoumali různé aspekty fotografie.                      Krajčí D.

vystava-sveda-2024-besedavsmo.2_red50-150dpi.jpgvystava-sveda-2024-besedavsmo.3_red50-150dpi.jpg

vystava-sveda-2024-besedavsmo.1_red50-150dpi.jpg

vystava-sveda-2024-besedavsmo.4_red50-150dpi.jpgvystava-sveda-2024-besedavsmo.6_red50-150dpi.jpgvystava-sveda-2024-besedavsmo.7_red50-150dpi.jpg

vystava-sveda-2024-besedavsmo.9_red50-150dpi.jpg

vystava-sveda-2024-besedavsmo.13_red50-150dpi.jpg

    Foto: Krajčí D.